ΑΛΑΤΑ ΜΠΑΝΙΟΥ & ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Το ζεστό μπάνιο γεννήθηκε απο την αναγκαιότητα να διατηρείται το σώμα μας καθαρό και εξελίχθηκε σε ένα τελετουργικό που προσφέρει πολύ περισσότερα στον οργανισμό μας. Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις που υπάρχουν στη ζωή μας, σχεδόν από τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού.Είναι ένα ξεχωριστό δώρο για τον εαυτό μας, επειδή η σύνδεση με το νερό μας κάνει να αισθανόμαστε ηρεμία και χαλάρωση και είναι μία αναζωογονητική εμπειρία για το σώμα και το πνεύμα.

Η προσθήκη μερικών αλάτων σε αυτό, μπορεί να μετατρέψει αυτή την απλή καθημερινή συνήθεια σε ένα τελετουργικό αναζωογόνησης και βαθιάς σωματικής φροντίδας.

Ποια είναι όμως τα οφέλη για τον οργανισμό μας;

Τα άλατα που είναι διαλυτά στο νερό, προσφέρουν μια σειρά από οφέλη στον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες και της κούρασης, μειώνουν τις φλεγμονές, καταπραΰνουν τις λοιμώξεις και αποτοξινώνουν το δέρμα. Ακόμη, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πολύτιμα μέταλλα και θρεπτικά συστατικά και έτσι καταφέρνουν να μιμούνται τις ιδιότητες των ιαματικών λουτρών και των θερμών πηγών.

Ειδικότερα, οι πολύτιμες ενώσεις που περιέχουν στη σύνθεση τους είναι:

  • Το μαγνήσιο το οποίο έχει ισχυρές αντιαλλεργικές ιδιότητες, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, βοηθά στη χαλάρωση του σώματος και συμβάλλει στην άμεση επούλωση πληγών και τραυμάτων του δερματικού ιστού,
  • Το νάτριο το οποίο ανακουφίζει την δυσκαμψία και τις μυϊκές κράμπες, ενώ παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτοξίνωση του οργανισμού,
  • Το ασβέστιο που ενισχύει τα οστά και τα δόντια,
  • Το κάλιο που συμβάλλει στην διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα και τονώνει το νευρικό σύστημα
  • Το ιώδιο που συμβάλλει στην σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και
  • Ο ψευδάργυρος ο οποίος ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Ποιοι τύποι αλάτων υπάρχουν;

Άλατα μαγνησίου (EPSOM)

Τα άλατα μαγνησίου βοηθούν στη μείωση φλεγμονών και ανακουφίζουν τους πονεμένους μύες. Επίσης τα άλατα EPSOM βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες.

Άλατα Ιμαλαΐων

Μία από τις γνωστότερες κατηγορίες αλάτων είναι τα ροζ άλατα Ιμαλαΐων. Πρόκειται για μία ουσία που απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό ενώ είναι πλούσια σε σίδηρο και μαγνήσιο. Συμβάλλουν στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, την εξισορρόπηση του PH στο δέρμα και την μείωση της αρτηριακής πίεσης. Ακόμη, ανακουφίζουν από τους μυϊκούς πόνους, από τα συμπτώματα του προ εμμηνορροϊκού συνδρόμου και απομακρύνουν το στρες.

Θαλασσινό αλάτι

Το θαλασσινό αλάτι είναι το πιο γνωστό μας άλας το οποίο περιέχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες συμβάλλοντας στην φυσική θεραπεία του δέρματος. Τα λουτρά με θαλασσινό αλάτι είναι ιδιαίτερα ευεργετικά όσον αφορά την ανακούφιση του ερεθισμένου δέρματος. Οι περισσότερες παθήσεις του δέρματος, ακόμη και το ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα, μπορούν να επωφεληθούν από ένα λουτρό με θαλασσινό αλάτι. Επιπλέον, το λουτρό σε νερό εμποτισμένο με θαλασσινό αλάτι μπορεί να απαλύνει το συναισθηματικό και σωματικό στρες, να ανακουφίσει τους καταπονημένους μύες και να βελτιώσει δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα, η ψωρίαση, η αφυδάτωση και η ακμή. Τέλος, τα λουτρά με θαλασσινό αλάτι είναι ο γρηγορότερος τρόπος να “πάρετε” μια γενναιόδωρη δόση μετάλλων. Το θαλασσινό νερό περιέχει όλα τα φυσικά ιχνοστοιχεία και μέταλλα σε πολύ παρόμοιες συγκεντρώσεις με το πλάσμα του αίματός μας, επομένως είναι μια μορφή τέλεια ισορροπημένου μεταλλικού νερού για το σώμα.

Menu

Ρυθμίσεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας

Sign in