ΑΡΝΙΚΑ ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΤΑΝΟ

Τα άνθη και οι ρίζες του φυτού της άρνικας, χρησιμοποιούνται εδώ και εκατοντάδες χρόνια για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Είναι από τα πιο σημαντικά βότανα για την καταπράυνση των πονεμένων μυών και των φλεγμονών. Γι’αυτόν τον λόγο επιλέξαμε το λάδι άρνικας να είναι το βασικό συστατικό στα κεριά για μασάζ της Myrtia. Η άρνικα είναι ένα πολυετές φυτό με άνθη που έχουν κίτρινα πέταλα και πορτοκαλί κέντρο και ανθοφορεί σε Ευρώπη, Σιβηρία αλλά και Βόρεια Αμερική. Τα είδη του φυτού είναι πολλά, αλλά το πιο γνωστό είναι η Arnica Montana το οποίο φυτρώνει σε υψόμετρο 1000 μέτρων, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε όσο πιο μεγάλο υψόμετρο βρίσκεται, τόσο πιο αρωματικό είναι.

Οι αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες της άρνικας πηγάζουν από τα παράγωγα θυμόλης που έχει στη σύστασή της. Η θυμόλη, είναι αποτελεσματική όσον αφορά την αγγειοδιαστολή, η οποία κατ’ επέκταση διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος και των υγρών σε περιοχές που το έχουν ανάγκη, δρώντας έτσι σαν ισχυρό αντιφλεγμονώδες σε φυσικές θεραπευτικές διαδικασίες του σώματος.Η άρνικα διεγείρει την κυκλοφορία των λευκών αιμοσφαιρίων που παίζουν βασικό ρόλο στη θεραπεία και ανακούφιση από τη συσσώρευση των υγρών σε τραυματισμένες αρθρώσεις, πρησμένους μύες και μελανιασμένους ιστούς.

Οι αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της άρνικας καλύπτουν τα παρακάτω:

  • Μυϊκούς πόνους, σπασμούς, τραβήγματα μυών ή ρευματικούς πόνους
  • Στραμπουλήγματα, μελανιές και οιδήματα που οφείλονται σε κατάγματα
  • Τσιμπήματα εντόμων
  • Τριχόπτωση (Κάντε μασάζ στο κρανίο σας με αραιωμένο διάλυμα του λαδιού άρνικας, καθώς αυτό θα βοηθήσει στην κυκλοφορία του αίματος και την ανάπτυξη και ενδυνάμωση της τρίχας.)

Οπότε δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το ζεστό κεράκι μας για να ανακουφίσει το σώμα σου, όταν το έχει ανάγκη.

Menu

Ρυθμίσεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας

Sign in